Psychologie

Psychologe Evelien van Wijk, de psycholoog verbonden aan het Centrum voor Fysiotherapie, staat geregistreerd bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en is in 1995 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Na de intake van één à twee zittingen volgt een diagnose en een voorstel tot verwijzing of eventueel nog een aantal gesprekken om te werken aan de problemen. Voorbeelden van die problemen zijn bijvoorbeeld: een lichte depressie, burn-out of overspannenheidklachten, verlies (van personen, lichaamsfuncties, werk), moeite hebben met het omgaan met een ingrijpende gebeurtenis. De inhoud van de gesprekken is afhankelijk van de persoon en zijn hulpvraag, maar kan bijvoorbeeld gericht zijn op omgaan met stress, hoe deel ik mijn tijd in, hoe ga ik om met collega's, vrienden, familie.

Vaak blijkt dat lichaam en geest niet altijd samenwerken. Bij kankerpatiënten zie je vaak vermoeidheid na bestraling. Nadat de kanker overwonnen is, willen de meeste mensen hun werkzaamheden van voor de ziekte weer oppakken, maar blijkt dat het lijf niet wil vanwege de vermoeidheid. Bij depressieve mensen zie je vaak het omgekeerde: het lijf kan wel, maar de gedachten werken niet mee. Beide groepen zijn gebaat bij ‘werken aan de conditie'.

Dit is het programma dat bij het Centrum voor Fysiotherapie gevolgd kan worden. Daarnaast kan in gesprekken met de psycholoog gewerkt worden aan de geestelijke conditie, zodat lichaam en geest weer met elkaar in balans raken.

Afspraken kunnen gemaakt worden rechtstreeks met Evelien via: of tel. 06-30322355

fysio.jpg

U vindt ons hier

FiTT Den Burg
Schoorwal 59
1791 HM Den Burg - Texel

U kunt ons bereiken via

Telefoon: 0222 - 314 968
E-mailadres:

Wij zijn telefonisch bereikbaar op

Maandag t/m donderdag: 08.00-16.30 uur
Vrijdag: 08.00-12.30 uur

 

Tevens kan ons antwoordapparaat in gesproken worden zodat wij zo spoedig mogelijk terug kunnen bellen

FiTT Texel - mensen in beweging te brengen en houden

teksten en foto's: FiTT Texel © 2014