Cardio revalidatie

Cardiorevalidatie of beter fysieke re-conditionering ook wel hartrevalidatie genoemd wordt sinds 1993 door het Centrum voor Fysiotherapie Texel verzorgd op het eiland.

Cesar Therapie

Cesar Therapeut Bas Mulder!!

Wat is Cesar- of Mensendiecktherapie

Cyriax

In april 2018 is Renske Laagland Winder geslaagd voor de opleiding Orthopedische Geneeskunde volgens de methode van Cyriax. Deze methode gaat over het onderzoek en de behandeling van orthopedische klachten, die niet in aanmerking komen voor een operatie. Kenmerkend voor Cyriax is de systematiek van het onderzoek dat steeds op dezelfde wijze wordt uitgevoerd, waardoor er een heldere diagnose wordt verkregen.

Cyriax combineert de Orthopedische Geneeskunde met technieken uit de manuele therapie. Door middel van onderzoek worden alle structuren in het getroffen gebied getest, totdat de oorzaak van uw klacht bekend is.

Een deel van de fysiotherapeutische behandeling is het uitvoeren van een dwarse frictie (massagetechniek) op de geïrriteerde pezen en banden.

Een ander deel van de behandeling is de gewrichtsmobilisatie om de beweeglijkheid in het gewricht te herstellen. Hierdoor kunnen spieren, pezen en banden hun gewone werk weer doen.

Tot slot vindt er ook spierstabilisatie plaats (door middel van oefentherapie) om de spieren en pezen sterker te maken

Een aantal voorbeelden van aandoeningen die goed te behandelen zijn met de Cyriax methode:

-Schouderklachten

-Tennis- of golferselleboog

-Liesklachten

-Verrekte banden van knie of enkel

-Ziekte van Dupuytren

-Klachten aan de wervelkolom

 

Dry needling

Wat is Dry Needling?  Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op behandeling van klachten in het houding- en bewegingsapparaat.

Fysiotherapie

In het Centrum voor Fysiotherapie Texel wordt u vriendelijk ontvangen. Wilt U behandeld worden? Dan wordt er zo snel mogelijk een afspraak met U gemaakt.

Manuele therapie

Wat is Manuele Therapie?
Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Medical taping

Medical taping ondersteunt spieren zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd.

Myofasciaal Pijn Syndroom

Onder een myofasciaal pijnsyndroom verstaat men klachten in het houdings- en bewegingsapparaat die veroorzaakt worden door de aanwezigheid van myofasciale triggerpoints (MFTP). Een myofasciaal triggerpoint (lees pijnlijke spierverharding) kan bewegingsbeperking, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken.

Oedeemtherapie

Wat is oedeem?

Oedeem is een vochtophoping in een deel van het lichaam. Dit uit zich in een gevoel van zwaarte, spanning of stuwing van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel. Er zijn verschillende soorten oedeem. Een bekend oedeem is het verschijnsel van dikker wordende voeten en enkels na een warme dag. Er kan een kuiltje in worden gedrukt (‘pitting oedeem’). Na een nacht rust zijn de voeten weer slank. Lymfoedeem is een speciale vorm van oedeem en kan overal in het lichaam optreden. Vaak komt het in de armen of de benen voor. Er is moeilijker een kuiltje in te drukken en het vocht verdwijnt niet of nauwelijks na een nachtje slapen.

Oncologie fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie is voor patiënten die kanker hebben of hebben gehad. Fysiotherapie bij kankerpatiënten richt zich specifiek op klachten, beperkingen en problemen tijdens het dagelijks leven die ontstaan bij kanker of de behandeling daarvan. Oncologie fysiotherapie kan uw welzijn bevorderen, zowel tijdens als na de oncologische behandeling.

Revalidatie

Revalidatie is fysiotherapie in onze oefenzaal. Wanneer de oefenzaal niet gebruikt wordt voor de FITT trainingen kan de oefenzaal gebruikt worden voor revalidatie.

looptraining.jpg

Fysiotherapie - extra informatie

U vindt ons hier

FiTT Den Burg
Schoorwal 59
1791 HM Den Burg - Texel

U kunt ons bereiken via

Telefoon: 0222 - 314 968
E-mailadres:

Wij zijn telefonisch bereikbaar op

Maandag t/m donderdag: 08.00-16.30 uur
Vrijdag: 08.00-12.30 uur

 

Tevens kan ons antwoordapparaat in gesproken worden zodat wij zo spoedig mogelijk terug kunnen bellen

FiTT Texel - mensen in beweging te brengen en houden

teksten en foto's: FiTT Texel © 2014