Oncologie fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie is voor patiënten die kanker hebben of hebben gehad. Fysiotherapie bij kankerpatiënten richt zich specifiek op klachten, beperkingen en problemen tijdens het dagelijks leven die ontstaan bij kanker of de behandeling daarvan. Oncologie fysiotherapie kan uw welzijn bevorderen, zowel tijdens als na de oncologische behandeling.

oncoOncologie fysiotherapie kan bestaan uit:

  • Oncotherapie
  • Individuele behandeling
  • Aan huis behandeling
  • Advies over bewegingsmogelijkheden
  • Begeleiding tijdens bewegen of sporten

Oncotherapie

Oncotherapie is een revalidatie programma voor mensen die kanker hebben of hebben gehad en bestaat uit conditie- en krachttraining onder begeleiding van een oncologisch fysiotherapeut en de mogelijkheid om begeleiding te krijgen van een psycholoog.

Aan de hand van een uitgebreide intake met de oncologisch fysiotherapeut wordt samen met u een oefenprogramma opgesteld waarin u aan  uw persoonlijke doelen kunt werken, rekening houdend met de mogelijkheden en beperkingen van uw ziekte. Dit kan zijn: verminderen van vermoeidheid, verbeteren van conditie, verbeteren van kracht, verminderen van pijnklachten, vermindering van spanningsklachten of andere specifieke doelen.

De training vind plaats in kleine groepjes van maximaal 4 personen, er wordt 2 keer per week ongeveer een uur getraind voor een periode van 10 weken.

Voor wie?

Oncotherapie is voor mensen die kanker hebben of hebben gehad.  Ook tijdens de actieve behandelingen kunt u bij ons komen trainen zodat u bijvoorbeeld na een operatie zo veel mogelijk kan aansterken voor de start van chemotherapie of bestraling. Ook tijdens de chemotherapie en bestraling  bestaat de mogelijkheid om te blijven trainen waarbij rekening gehouden wordt met de mogelijkheden en beperkingen. Trainen in deze fase kan zorgen voor verminderde vermoeidheid, minder misselijkheid en meer kracht en energie voor het dagelijks leven.

Er is een verwijzing nodig van de behandelend specialist. Vergoeding vindt plaats volgens de regels vergoeding fysiotherapie, de fysiotherapeut zal u tijdens de intake hier verder over voorlichten.

Psycholoog

U kunt er voor kiezen om een aantal gesprekken met de psycholoog te hebben. Deze gesprekken zullen gericht zijn op de emotionele beleving van de gevolgen van kanker en/of de behandeling. Na aanmelding voor de oncotherapie krijgt u een afspraak voor een eerste gesprek, de intake. De fysiotherapeut en de psycholoog zijn daarbij beiden aanwezig en aan de hand van het eerste gesprek kunt u samen met de psycholoog bepalen of er vervolgafspraken wenselijk zijn.

Onze master oncologie fysiotherapeut is  Mariska Pol-Buren, afgestudeerd AVANS+: masteropleiding fysiotherapie en oncologie.

looptraining.jpg

U vindt ons hier

FiTT Den Burg
Schoorwal 59
1791 HM Den Burg - Texel

U kunt ons bereiken via

Telefoon: 0222 - 314 968
E-mailadres:

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op

Maandag Dinsdag Donderdag : 08.00-16.30 uur

Woensdag Vrijdag : 08.00-12.30 uur 

Tevens kan ons antwoordapparaat ingesproken worden zodat wij zo spoedig mogelijk terug kunnen bellen

FiTT Texel - mensen in beweging te brengen en houden

teksten en foto's: FiTT Texel © 2014